zaterdag 30 mei 2020

Wat is Quarantaine

Dag lieve lezers

We hebben de afgelopen tijd in quarantaine gezeten maar we zijn nu stilaan terug aan het gaan naar het 'normale'.  Tijdens de quarantaine waren de kledingwinkels en doe het zelf zaken gesloten omdat ze hun winkels moesten aanpassen aan de hele anderhalve meter maatregel. In deze post wil ik meer vertellen over wat quarantaine is.


Quarantaine in de medisch wereld

Quarantaine is het afzonderen van mensen en dieren voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voordat ze een land binnengaan. Doel van de quarantaine is het verminderen van het risico dat deze mensen of dieren andere(n) besmettenVaak gebeurt quarantaine alleen in bijzondere omstandigheden, zoals een epidemie, en/of een persoon die besmet is of waarbij de kans daarop door symptomen of andere omstandigheden, zoals komst uit een besmet gebied of omgang met een besmet persoon, extra groot is. Als je er iemand in jouw omgeving symptomen had van corona virus was je verplicht om 14 dagen je thuis aft e zonderen zodat je anderen niet kunt besmetten.

Het gezondheidszorgpersoneel dient verschillende richtlijnen op te volgen in hun omgang met een persoon in quarantaine. Deze richtlijnen kunnen onder meer bestaan uit het gebruik van maskers, gezichtsschermen, handschoenen en overjassen, het scheiden van patiënten van anderen en het gebruik van striktere schoonmaak routines. Het toepassen van deze richtlijnen heeft een impact op de patiënten en de gezondheidswerkers


Waarom we niet gemaakt zijn om in quarantaine te leven | Psycho ...

Quarantaine in de informatica

Ik dacht dat we het woord quarantine enkel kunnen gebruiken in medisch verband maar blijkbaar ook ik informatica. In de informatica wordt de term quarantaine gebruikt voor het isoleren van computervirussen en andere malware in een speciale directory voor verdere verwerking/behandeling of verwijdering. Ook wordt zij gebruikt voor het isoleren van computers in een eigen netwerksegment, meestal omdat zo'n computer vreemde gedragingen vertoont op het computernetwerk, of niet voldoet aan bepaalde toegangs- of gebruikscriteria.  Deze isolatie kan betekenen dat er geen, of (zeer) beperkte toegang tot andere computers in het computernetwerk of Internet gegeven wordt.

Gebruikte bronnen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Quarantaine

Ik hoop dat jullie wat hebben bijgeleerd. Tot de volgende post !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten